Блог

Международния ден на ЖЕНАТА 07.03.2023 12:53:40

Международния ден на ЖЕНАТА

Хубаво е да има ден за нас, въпреки че не е нужно да има празник, за да ни обръщат внимание или да излезем с приятелки на по вино.

Спомням си още от малка, че у нас се честваше традиционно по-скоро като ден на майката. Даже си спомням някои подмятания от момчета в ученическите ни години, че “нямаме деца и съответно нямаме празник”. Исторята на Международния ден на жената обаче започва още в края на 19-ти век, когато жените в САЩ и Европа търсели равнопоставеност с мъжете в обществото. 

През 1908 г. в Ню Йорк е била организирана първата женска демонстрация, на която жените изразяват гласно исканията си за по-добри условия на труд и право на глас. Оттогава насам, този ден става символ на борбата за женските права и равенство.

Затова, мили жени, празнувайте нашата свобода, сила, независимост и женска енергия днес! Обичайте се и си подарявайте цвете, поне мислено, всеки ден, защото всяка има с какво да се гордее!

Коментари

Тази статия все още няма коментари

Остави коментар

Без деца

Без деца

Международния ден на ЖЕНАТА

Международния ден на ЖЕНАТА

Хубаво е да има ден за нас, въпреки че не е нужно да има празник, за да ни обръщат внимание или да излезем с приятелки на по вино.Спомням си още от малка, Хубаво е да има ден за нас, въпреки че не е нужно да има празник, за да ни обръщат внимание или да излезем с приятелки на по вино.Спомням си още от малка, 2023-03-07T12:54:12+02:00 Международния ден на ЖЕНАТА

<p><span style="font-weight: 400;">Хубаво е да има ден за нас, въпреки че не е нужно да има празник, за да ни обръщат внимание или да излезем с приятелки на по вино.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Спомням си още от малка, че у нас се честваше традиционно по-скоро като ден на майката. Даже си спомням някои подмятания от момчета в ученическите ни години, че &ldquo;нямаме деца и съответно нямаме празник&rdquo;. Исторята на </span><span style="font-weight: 400;">Международния ден на жената обаче започва още в края на 19-ти век, когато жените в САЩ и Европа търсели равнопоставеност с мъжете в обществото.&nbsp;</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">През 1908 г. в Ню Йорк е била организирана първата женска демонстрация, на която жените изразяват гласно исканията си за по-добри условия на труд и право на глас. Оттогава насам, този ден става символ на борбата за женските права и равенство.</span></p> <p><span style="font-weight: 400;">Затова, мили жени, празнувайте нашата свобода, сила, независимост и женска енергия днес! Обичайте се и си подарявайте цвете, поне мислено, всеки ден, защото всяка има с какво да се гордее!</span></p>

,
Сравнение на продукти